Vlaar, Fer of Wijnaldum verkopen om uit de schulden te komen?
Ja, we hebben voldoende vervangers (in de jeugd)
Nee, deze jongens moeten we koste wat kost behouden


Resultaten

Officiële Feyenoord shirts vind je op Voetbalshop.nl! Klik hier!
 
08. Heracles Almelo 34-49
09. FC Utrecht 34-47
10. Feyenoord 34-44
11. NEC 34-43
12. SC Heerenveen 34-41

 » Bekijk hier de stand Eredivisie
 


 » Gill Swerts
 » Jon Dahl Tomasson
 » Bart Schenkeveld

 » Feyenoord-NEC, 15-05-11
 


Algemeen NieuwsForumNieuwsarchiefColumnsVoorbeschouwingenWedstrijdverslagenFoto'sSpecials FeyenoordGeschiedenisAlgemene InfoTechnische StafMedische StafSelectieStadion de KuipSatellietclubsPrijzenkastTrainingstijdenAnti 020 WedstrijdenStand EredivisieTopscorersSpeelschemaKaartverkoopTransferoverzichtJong FeyenoordEuropacupKNVB BekerHistorie InteractiefWallpapersEmoticonsAvatarsSfeeractiesGeluidsfragmenten Over FR4ever.nl Over deze website Contact MedewerkersVacaturesGastenboek LinksSite van de MaandTop LinksLinks 
   
 

Feyenoord - NEC 1-1 (1-1)

Datum: 15 mei 2011
Stadion: De Kuip
Type: Competitie
 


Special

Special: Het Clublogo

Het clublogo van Feyenoord kennen we allemaal wel. Maar hoe kende de mensen het clublogo vroeger? Zag het er toen hetzelfde uit? Of was het misschien wel heel anders? In deze special zie je de geschiedenis van het clublogo.

Zoals je al weet, werd Feyenoord opgericht in 1908. Het heette toen nog Wilhelmina. De namen HFC en Celeritas volgde hierop. De naam Feyenoord kwam hierna pas (rond 1912). De naam werd veranderd door dat de club promoveerde naar de 2de klasse, en bij de NVB bestond de naam Celeritas al. In 1912 werd de naam Rotterdamse Voetbal Vereniging Feijenoord (R.V.V Feijenoord) gekozen. Het logo zag er toen ongeveer zo uit:


Vlak voor seizoen 1923/1924 werd er een nieuwe trainer aangetrokken, en werd de naam van de club veranderd in RV&AV Feijenoord. Op deze manier moest het clublogo ook worden veranderd. Dit gebeurde voor de eerste keer in de geschiedenis van Feyenoord. Het logo zag er toen ongeveer zo uit:


In seizoen 1942/1943, toen veranderde het logo van Feyenoord opnieuw. Zoals je kunt zien heeft dit logo al heel wat weg van het huidige logo van Feyenoord. Het logo zag er toen ongeveer zo uit:


In 1956, werd de naam van Feyenoord opnieuw veranderd, het veranderde in Sportclub Feijenoord. Uiteraard was er toen ook weer een nieuw logo nodig. Het logo zag er toen ongeveer zo uit:


Rond 1971, na het eerste succes in Europa, kwam het bestuur ermee dat de naam niet meer Feijenoord was maar Feyenoord met een Y.

Rond 1978 werd de naam en het logo opnieuw veranderd. De naam van de profclub werd Feyenoord (Feyenoord Rotterdam op het logo), en de naam Sportclub Feyenoord werd vanaf dat moment gebruikt voor de amateur-tak van Feyenoord. Het logo zag er toen uit als het huidige logo, alleen waren de letters goud:


De gouden letters werden later vervangen door witte letters, omdat men vond dat het logo te snel bruinachtig werd. Hierdoor kwam het huidige logo van Feyenoord:

 
                                                 © FR4Ever.nl - Alle rechten voorbehouden. Feyenoord Headliner | Startpagina | Favorieten | Adverteren |